Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ποικιλία κρασιών

 Aρχικά το κρασί είναι ένα αλκοολούχο ποτό προϊόν της ζύμωσης των σταφυλιών ή του χυμού τους. Ποτά παρεμφερή του κρασιού παράγονται επίσης από άλλα φρούτα ή άνθη ή σπόρους, αλλά η λέξη κρασί από μόνη της σημαίνει πάντα κρασί από σταφύλια.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ



Τα κρασιά μπορούν να ταξινομηθούν ως ξηράγλυκά ή ημίγλυκα. Η γλυκύτητα των κρασιών μπορεί να μετρηθεί κατά τη διαδικασία της συγκομιδής αν και στην πράξη καθορίζεται από το ποσό της ζάχαρης που παραμένει στο κρασί μετά από τη ζύμωση. Έτσι, το ξηρό κρασί δεν περιέχει υπόλοιπο ζάχαρης.Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε διάφορες ποικιλίες κρασιών που παράγωνται τόσο στις Ελληνικές περιοχές όσο και στο εξωτερίκο.

Ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα



Από κόκκινα σταφύλια                                 


  1. Αγιαννιώτικο
  2. Λημνιό
  3. Μαντηλαριά
  4. Μαυράθηρο
  5. Μαυράκι
  6. Μαυροδάφνη
  7. Μαύρο Μεσενικόλα
  8. Μοσχάτο Αμβούργου
  9. Μοσχοφίλερο (δίνει λευκό κρασί)
  10. Νεγκόσκα
  11. Ξινόμαυρο* Σταυρωτό
  12. Παμίτι
  13. Πατρινό
  14. Πετροκόριθο
  15. Πρεκνιάρικο
  16. Ρωμέικο
  17. Σμυρνέικο
  18. Σταυροχιώτικο
  19. Συκιώτης
  20. Τσαρδάνα
  21. Φειδιά
  22. Φωκιανό
  23. Χαραμπραΐμι
  24. Γαλανό


  1. Από λευκά σταφύλια


  1. Αρακλινό
  2. Ασπρούδα
  3. Ασπροχιώτικο
  4. Αυγουλάτο
  5. Βαρδέα
  6. Βιδιανό
  7. Βολίτσα
  8. Γαϊδουριά
  9. Γουστολίδι
  10. Δαφνί
  11. Ζουμιάτικο
  12. Κακοτρύγης
  13. Κατσανό
  14. Κοντοκλάδι
  15. Μαλουκάτο
  16. Μονεμβασιά
  17. Μοσχάτο Λευκό
  18. Μοσχάτο Αλεξανδρείας
  19. Μπατίκ
  20. Παύλος
  21. Πετρουλιανός
  22. Πλυτό
  23. Ροκανιάρης
  24. Τσαούσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου