Aρχικά το κρασί είναι ένα αλκοολούχο ποτό προϊόν της ζύμωσης των
σταφυλιών ή του χυμού τους. Ποτά παρεμφερή του κρασιού παράγονται επίσης
από άλλα φρούτα ή άνθη ή σπόρους, αλλά η λέξη κρασί από μόνη της
σημαίνει πάντα κρασί από σταφύλια.
Τα κρασιά μπορούν να ταξινομηθούν ως ξηρά, γλυκά ή ημίγλυκα. Η γλυκύτητα των κρασιών μπορεί να μετρηθεί κατά τη διαδικασία της συγκομιδής αν και στην πράξη καθορίζεται από το ποσό της ζάχαρης που παραμένει στο κρασί μετά από τη ζύμωση. Έτσι, το ξηρό κρασί δεν περιέχει υπόλοιπο ζάχαρης.Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε διάφορες ποικιλίες κρασιών που παράγωνται τόσο στις Ελληνικές περιοχές όσο και στο εξωτερίκο.
Ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ
Ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα
Από κόκκινα σταφύλια
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου